DI-VISION ondersteunt digitale innovatie bij PostNL! Snel, duurzaam én efficiënt afleveren van pakketjes is cruciaal voor hen. Zo kan PostNL nu tot 60x sneller ritten en routes plannen met onze distributie planning oplossing.

POSTNL CASE 2.png

POSTNL LDP

”Met dit platform zijn we weer fit for the future!” - Proces Manager PostNL

DE UITDAGING

PostNL maakte gebruik van een platform van een bekende vendor voor planningssoftware. Deze software gaf een correcte planning van orders. Er waren echter verbeterpunten op het gebied van snelheid, efficiëntie, kosten en toekomstbestendigheid. DI-VISION bracht hier verandering in met een Cloud Native / Serverless planning platform op basis van Amazon Web Services (AWS).

DE SAMENWERKING

In nauwe samenwerking met een van de strategisch planners en een product owner bij PostNL Pakketten, is een Serverless platform architectuur afgestemd, gebaseerd op basis van onder andere een Open Source Routing Machine (OSRM). De afstemming tussen mens, proces en technologie is kenmerkend aan het ontwikkelproces van DI-VISION, waardoor optimale business value wordt gegenereerd.

DE RESULTATEN

Door de Serverless architectuur is nu een grote mate van parallelle verwerking mogelijk. AWS Serverless maakt het mogelijk om optimaal wendbaar in te spelen op piekmomenten en intervallen. Hierdoor is nieuwe dienstverlening mogelijk gemaakt, zoals instant delivery, waarbij een bestelling binnen 2 uur (!) afgeleverd wordt. PostNL weet uiteindelijk 60x sneller te plannen, tegen een fractie van de infrastructurele kosten. Bovendien wordt er enkel afgerekend voor daadwerkelijk verbruik en is er géén serverbeheer meer nodig!

MEER WETEN?

Benieuwd naar de meerwaarde van onze AWS-based maatwerk software voor uw kritieke klantproces of logistieke uitdaging? Uw applicatielandschap “future fit” maken door de inzet van AWS Serverless? Bel Bas Kroes voor een kennismaking op 06 10 90 23 89.